Піттсбурзькому стрільцю висунули обвинувачення за 29 пунктами

28 жовтня 14:43

За деякими з них йому загрожує смертна кара.

 

Федеральний прокурор штату Пенсільванія (США) висунув 46-річному Роберту Бауерсу, підозрюваному в стрільбі в синагозі "Древо життя"в американському Піттсбурзі, обвинувачення за 29 пунктами федерального законодавства, повідомляє Fox News. Крім цього, Бауерса підозрюють у порушенні місцевого законодавства. Унаслідок стрілянини загинули 11 осіб, 12 постраждалих дістали поранення.

Частина обвинувачень пов'язана з насильницькими діями і нападами на свободу віросповідання, перешкоджанням здійсненню релігійного культу, володінням вогнепальною зброєю і вбивстві з її допомогою, завданні тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу (серед поранених є поліцейські).

Генеральний прокурор США Джеф Сешнс повідомив про те, що за деякими з висунутих обвинувачень Бауерсу може загрожувати смертна кара, цитує заяву генпрокурора прес-служба Міністерства юстиції США.

Читайте також: Стрілянина в Каліфорнії: 10 поранених, троє в критичному стані

Як повідомлялося, напередодні невідомий під час суботньої молитви відкрив стрілянину в синагозі "Древо Життя" в американському місті Піттсбург (Пенсільванія). На той час у будівлі перебувало близько 80 осіб.

Унаслідок стрілянини загинули 11 людей, ще 12 дістали поранення, зокрема три офіцери поліції. Згодом стрілець здався правоохоронцям, унаслідок стрілянини він також міг дістати поранення.