Після отруєння Скрипаля в Британії госпіталізували ще кількох людей

06 березня 21:00

Співробітники екстрених служб, які прибули на місце події, скаржилися на проблеми з очима і диханням.

 

У британському місті Солсбері, де невідомою речовиною отруїли російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля, були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, що працювали на місці події.

Як повідомляє Sky News із посиланням на власні джерела в уряді, постраждалі працівники скаржилися на печію слизової оболонки очей, а також на утруднене дихання.

Станом на вівторок, 6 березня, всі вони, крім однієї особи, були виписані з лікарні.

Зразки з місця події були відправлені на лабораторний аналіз.

Як повідомлялося, увечері 5 березня стало відомо про те, що у Бриатнії з сильним отруєнням невідомоюречовиною був госпіталізований 66-річний російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль та його 33-річна дочка. Їм обом стало погано в торговому центрі в Солсбері.

Висувалася версія про отруєння Скрипаля сильним опіатом фентанілом, але вона не підтвердилася.

Британський міністр закордонних справ Борис Джонсон заявив про можливість введення додаткових санкцій проти РФ, якщо буде доведена причетність російських спецслужб до цього злочину.

Скрипаль служив у Головному розвідувальному управлінні Росії, у 1999 році пішов у відставку в званні полковника. У 2004 році він був заарештований, а в 2006 році – визнаний винним у шпигунстві і засуджений до 13 років ув'язнення. За даними слідства, Скрипаль передав британській спецслужбі MI-6 дані про російську агентурну мережу в Європі.

У 2010 році тодішній президент Росії Дмитро Медведєв помилував Скрипаля. Його та ще трьох росіян, які були засуджені за шпигунство на користь США та Британії, обміняли на 10 агентів російських спецслужб, затриманих у США. Скрипаль отримав політичний притулок у Британії.