Пентагон залишить на американо-мексиканському кордоні війська ще на два місяці

05 грудня 03:30

Таким чином, оборонне відомство фактично пішло назустріч проханням МВБ США.

 

Міністр оборони США Джеймс Меттіс схвалив документ, який у зв'язку із рухом до кордону "каравану мігрантів" подовжує мандат Пентагону на застосування регулярних військ на південному кордоні Сполучених Штатів до кінця січня 2019 року, повідомило у вівторок американське інформагентство Reuters з посиланням на інформоване джерело з оборонного відомства США, яке побажало залишитися анонімним.

"Міністр оборони США Джеймс Меттіс затвердив запит на продовження дислокації військ на американському кордоні з Мексикою до кінця січня", - повідомив виданню високопоставлений чиновник з Пентагону.

При цьому анонімне джерело зазначило, що мандат значно розширить можливості військового контингенту на американо-мексиканському кордоні, зокрема, давши йому права на надання авіаційної, інженерної, медичної підтримки, а також буде включати компоненту військової поліції.

1 грудня Міністерство внутрішньої безпеки Сполучених Штатів звернулося до Міністерства оборони США з проханням затримати військовий контингент, спрямований на допомогу прикордонникам на американсько-мексиканському кордоні, хоча б до кінця січня 2019 року.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп 25 жовтня заявив, що змушений залучити сили армії для припинення незаконних проникнень мігрантів на територію Штатів з боку Мексики. Мова йшла про 800 військових, які повинні були надати допомогу в охороні кордону. Однак стало відомо, що США збільшили свою присутність на мексиканському кордоні до 15 тисяч військових.