Пентагон планує розміщення ракет середньої дальності в країнах Азії

03 серпня 23:38

Не минуло й двох діб з моменту виходу США з ДРСМД, як Пентагон вже будує плани розміщення ракет на території країн-сателітів Сполучених Штатів.

 

Пентагон планує розмістити ракетні системи наземного базування середньої дальності в країнах Азії протягом кількох наступних місяців, 3 серпня заявив міністр оборони США Марк Еспер, повідомляє Reuters.

"Я б хотів [розмістити ракети] протягом місяців... проте такі процеси можуть зайняти більше часу, ніж ви очікуєте", – розповів міністр напередодні своєї робочої поїздки регіоном. При цьому міністр не став називати конкретні країни, де США планують розмістити свої ракети.

Втім, не все так райдужно – високопоставлене джерело на умовах конфіденційності повідомило, що у реальності, а не фантазії Еспера, процес може розтягнутися на роки, більше того, на даний момент у цьому питанні не прийнято ще навіть ніяких попередніх рішень, не кажучи вже про якусь конкретику.

Нагадаємо, 2 серпня США заявили про вихід з договору про РСМД, заявивши, що Росія є відповідальною за припинення дії договору.

4 березня Путін підписав указ про припинення Росією виконання ДРСМД. 3 липня Росія офіційно припинила дію ДРСМД.

Детальніше про мотиви виходу США з Договору читайте у статті Олексія Їжака "Все ближче до ядерного раю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".