Пенс обіцяє побудувати стіну на кордоні з Мексикою до кінця каденції Трампа

01 березня 19:25

Він також виступив на підтримку режиму НС, введеного Трампом.

 

Віце-президент США Майк Пенс в п'ятницю заявив, що стіна на кордоні США і Мексики буде зведена до закінчення першого президентського терміну Дональда Трампа. Про це повідомляють американські ЗМІ. Відмова конгресменів виділити гроші на будівництво бар'єру стала причиною найбільш тривалого в історії США припинення роботи уряду - "шатдаун" тривав 35 днів. Під час бездіяльності уряду у відпустку за свій рахунок були відправлені близько 800 тисяч держслужбовців. У США порушилася діяльність кількох аеропортів, заяви про те, що співробітники правоохоронних органів не могли виконувати свою роботу в повну силу, допомогли переконати Трампа в короткостроковому рішенні знову відкрити уряд.

"Ми вже почали будувати стіну. Я вам обіцяю, що ми завершимо роботу до того, як закінчиться термін нашого мандату", - сказав Пенс, виступаючи на Конференції консервативних політичних дій.

Він також виступив на підтримку режиму надзвичайного стану, введеного президентом.

15 лютого президент США Дональд Трамп оголосив надзвичайний стан у США. Таким чином він має намір отримати $ 5,7 мільярдів, необхідні на будівництво стіни на південному американської кордоні з Мексикою в обхід Конгресу.