Патріарх Кирило підписав звернення про заборону абортів у Росії

27 вересня 21:28

Мова йде про повну заборону абортів на всій території РФ.

 

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило Гундяєв поставив свій підпис під зверненням громадян про заборону абортів, повідомляється на офіційному сайті Московського патріархату.

Це сталося в Москві під час зустрічі патріарха з учасниками громадських рухів "За життя" і "Православні добровольці", які і збирають підписи.

У зверненні пропонується визнати за зачатою дитиною "статус людської істоти, життя, здоров'я і благополуччя якої захищає закон" і ввести заборону на хірургічне і медикаментозне переривання вагітності, а також протизаплідні засоби з абортивною дією, допоміжні репродуктивні технології, невід'ємною складовою яких є "приниження людської гідності і вбивство дітей, які перебувають на початкових етапах ембріонального розвитку".

Повідомляється, що після підписання документа патріарх "подякував учасникам акції за працю і благословив їх".

Нагадаємо, в минулому році Папа Римський Франциск дозволив рядовим священикам відпускати жінкам гріх аборту. Таке рішення вважається важливим кроком понтифіка по оновленню образу католицької церкви. У католицькому вченні аборт вважається тяжким гріхом, покаранням за яке може бути відлучення від церкви. Як правило, відпускати гріх аборту можуть тільки представники духовенства або місіонери. Своїм же рішенням Франциск змінив усталений порядок.