Пасажири лайнеру "Zaandam" вимагають негайної евакуації після смертей від коронавірусу на борту

28 березня 11:07

Вже четверо пасажирів корабля загинули від COVID-19.

 

На круїзному лайнері MS Zaandam, який зараз стоїть біля узбережжя Панами, від коронавірусу вже загинуло четверо пасажирів. Ще понад 130 людей на борту страждають від грипозних симптомів, принаймні двоє з яких мають підтверджений COVID-19. Пасажири налякані швидким поширенням інфекції та вимагають негайної евакуації, передає Reuters.

У заяві оператора судна, компанії Holland America Line зазначається, що лайнер намагався пройти через Панамський канал і пробратися до Форт-Лодердейл, штат Флорида. Але уряд Панами заборонив йому доступ до каналу з санітарних причин, залишивши пасажирів та екіпажів чекати на кораблі.

Пізніше оператор заявив, що незабаром здорових пасажирів перевезуть на інший корабель компанії, який зараз перебуває поряд із "зараженим" судном у панамських водах. Ті, хто мають ознаки захворювання, змушені залишатись на Zaandam.

"Ми ізольовані. Ми застрягли на цьому кораблі. Ми нікуди не можемо поїхати, бо, здається, не здорові ", - зазначають пасажири лайнеру у соцмережах.

Зазначається, що померлі пасажири були літніми людьми. Лайнер мав зробити рейс з Аргентини та прибути у Сан-Антоніо 21 березня. Та вже два тижні ніхто не покидає судно. На борту знаходиться 1243 гостей та 586 екіпажів, а також чотири лікарі та чотири медсестри.

В четвер, 26 березня, у пацієнтів було проведено тестування пацієнтів. Близько 53 гостей та 85 членів екіпажу повідомили в медичний центр лайнеру про симптоми грипу.

Міністерство охорони здоров'я Панами не дозволило проходження корабля через водний шлях країни. Позитивні тести на коронавірус, зроблені на борту, означають переведення корабля в стан карантину, заявив адміністратор Панамського каналу Рікаурт Васкес.

Читайте також: Члени екіпажу Grand Princess повернулися в Україну — МОЗ

Раніше повідомлялось, що компанія, що надає лайнер Zaandam, повідомила в пості на своїй сторінці в Facebook, що понад 130 людей на судні, що зупинилося в Панамі, повідомили про симптоми грипу. 22 березня, коли кілька пасажирів почали повідомляти про симптоми, що нагадують грип, екіпаж судна прийняв запобіжні заходи, у тому числі наказав усім самоізолюватися у своїх каютах. У четвер усі пасажири і члени екіпажу отримали маски та інструкції з використання.