Парламент Єгипту продовжив терміни повноважень президента Сісі

16 квiтня 18:09

Генерал Сісі прийшов до влади шляхом військового перевороту.

 

Парламент Єгипту у вівторок прийняв поправки до Конституції країни, які передбачають продовження повноважень президента країни – зараз цей пост займає генерал Абдельфаттах ас-Сісі, який влітку 2013 року організував військовий переворот і скинув Мухаммеда Мурсі з поста глави держави.

Депутати Палати представників змінили статті Конституції Єгипту, які обмежували мандат президента двома каденціями по чотири роки, передає Al-Youm al-Sabia.

Зазначимо, щорежим Сісі посилено гнобить те, що залишилося від громадянського суспільства в Єгипті. Згідно з даними неурядових правозахисних організацій Human Rights Watch і Amnesty International, з кінця жовтня були заарештовані десятки правозахисників і адвокатів, особливо в період з 19 жовтня по 1 листопада. Багато з них утримуються під вартою, не маючи зв'язку з зовнішнім світом. Тим часом влада вимагає, щоб всі ЗМІ або одержали дозвіл на роботу в уряду, або закрилися.

Сісі є шостим президентом Єгипту з 8 червня 2013 року. Восени минулого року правозахисна організація Amnesty International звинуватила уряд Єгипту у боротьбі зі свободою вираження думок, яка перетворила країну в "в'язницю під відкритим небом" для критиків влади.