Парламент Естонії узаконив власну віддалену роботу

20 травня 17:54

За це проголосували 89 депутатів зі 101.

 

Депутати парламенту Естонії на засіданні в середу затвердили поправки регламент та порядок роботи вищого органу законодавчої влади, якими дозволили проводити пленарні засідання у видаленій формі, повідомили в Рійгікогу в середу.

"Надалі пленарні засідання можна буде проводити без фізичної присутності членів парламенту в залі засідань. Взяти участь у засіданні можна буде за допомогою електронних засобів зв'язку", - розповіли в парламенті Естонії.

Тепер рішення про проведення віддаленого засідання приймає правління парламенту при наявності вагомих причин. За процедурою тепер спікер повинен повідомляти членів парламенту про те, що засідання буде проведено у видаленій формі щонайменше за три дні до його проведення. За наявності вагомих причин строк повідомлення може бути коротше.

Читайте також: СБУ розслідує авіакатастрофу в Тегерані за трьома статтями

За ухвалення закону проголосували 89 члена парламенту зі 101. На тлі пандемії нового коронавірусу депутатам довелося працювати віддалено в порушення регламенту. До прийняття нового закону, вони працювали на основі тимчасових дозволів.