Парламент Британії знову проголосує за проект угоди про умови Brexit на початку червня

15 травня 07:40

У вівторок прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей зустрілася з лідером опозиційної партії Джеремі Корбином в Палаті громад.

 

Проект угоди про умови Brexit – виходу Британії з Європейського союзу, знову винесуть на голосування парламенту Великобританії на початку червня, повідомляє AFP.

У вівторок прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей зустрілася з лідером опозиційної партії Джеремі Корбином в Палаті громад. За підсумками переговорів прес-секретар Мей повідомив, що до Палати громад британського парламенту 3 червня подадуть проект угоди про умови Brexit. Він також відгукнувся про переговори, як про корисні та конструктивні.

Ратифікація законопроекту дозволить на законодавчому рівні закріпити план Мей з припинення членства Британії в Євросоюзі.

11 квітня Лондон і Брюссель погодили відтермінування Brexit до 31 жовтня. Проте лідерам ЄС доведеться зібратися ще в червні, тому що ситуація "повинна перебувати під контролем". Рішення надати Британії піврічну відстрочку викликало критику з боку деяких євродепутатів, які побоюються, що участь Великої Британії у виборах у Європейський парламент у кінці травня призведе до хаосу і лише збільшить кількість євроскептиків вже серед нових депутатів.

Детальніше про процес виходу Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Ще трохи Брекзиту" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".