Парламент Британії виступив проти повторного референдуму щодо Brexit

14 березня 19:44

Сьогодні депутати також проголосують за відтермінування Brexit.

 

Палата громад британського парламенту не схвалила повторний референдум щодо виходу Великої Британії з ЄС. За поправку, в якій пропонувався такий варіант, проголосували 85 депутатів, проти - 334. Про це повідомляє телеканал BBC.

14 березня парламент проголосує з приводу відтермінування Brexit з 29 березня. В уряді розповіли, що мова може йти про короткострокову відстрочку - задля уникнення участі Великої Британії в травневих вибори до Європарламенту, так і про більш довготривалу. Це залежатиме від того, чи підтримають британські депутати угоду Мей з третьої спроби до 20 березня.

Напередодні британський парламент 321 голосом виступив проти того, щоб країна вийшла з Євросоюзу без угоди з Брюсселем.

Велика Британія повинна вийти з ЄС о 23:00 за Гринвічем 29 березня. Після цього починається 21-місячний перехідний період - до кінця 2020 року.

Безплідні маневри навколо проблеми виходу Великої Британії з ЄС радикально скоротили число можливих сценаріїв Brexit, на які сьогодні може розраховувати країна, по суті, не залишаючи британцям особливого вибору. Детальніше читайте в матеріалі Віктора Константинова "Менше одиниці" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".