Папа Римський Франциск прийняв рішення зарахувати Іоанна Павла II до лику святих

05 липня 15:25

Іван Павло II (Кароль Войтила), який помер 2 квітня 2005 року, був проголошений блаженним своїм наступником на папському престолі Бенедиктом XVI у рекордні терміни - вже 1 травня 2011 року.

 

Папа Римський Франциск підписав у п'ятницю, 5 липня декрети про канонізацію (причислення до лику святих) блаженого Іоанна XXIII і Іоанна Павла II, повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела при Святому престолі.

Очікується, що обидва видатні ієрархи Римо-католицької церкви, які займали раніше Апостольський престол, будуть проголошені святими під час спільної церемонії, яка повинна відбутися до кінця поточного року, швидше за все, у грудні.

Папа Римський Іоанн XXIII (Анджело Ронкаллі), який помер у червні 1963 року, був беатифікований Іоанном Павлом II 3 вересня 2000 року. У свою чергу Іоанн Павло II (Кароль Войтила), який помер 2 квітня 2005 року, був проголошений блаженним своїм наступником на папському престолі Бенедиктом XVI у рекордні терміни - вже 1 травня 2011 року.

Ватиканська Конгрегація у справах святих під час пленарного засідання 2 липня підтвердила факт здійснення другого дива Іоанном Павлом II вже після його беатифікації. Таким чином, для завершення процесу його канонізації був потрібний лише папський декрет.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, звістку про швидку канонізацію Ронкаллі, якого в народі прозвали "добрим Папою", було зустрінуте дзвоном у північно-італійському селищі Сотто-іль-Монте, де народився майбутній понтифік. !zn

Читайте також:

До Києва привезли мощі Іоанна Павла II

У Житомирі відкрили пам'ятник Іоанну Павлу ІІ