Палестинці використали сотні тонн "гуманітарного бетону" для будівництва тунелю з Гази до Ізраїлю

14 жовтня 13:22

Силовики, які виявили тунель, не сумніваються, що його було створено для здійснення терористичних акцій на території Ізраїлю. Після виявлення тунелю терористів постачання будівельних матеріалів до Гази було припинено.

 

В Ізраїлі виник скандал: з'ясувалося, що гуманітарна допомога, яку країна направляє для жителів палестинських анклавів, використовується проти самих ізраїльтян. Справа у тому, що нещодавно було виявлено черговий тунель, що веде з сектора Гази на ізраїльську територію. І, як виявилося, для його зведення було використано бетон, наданий ізраїльтянами палестинцям для зведення мирних об'єктів.

Цей тунель починається в одному з будинків у селі Абасан аз-Зарір і закінчувався біля ізраїльського кібуцу Ейн а-Шлоша. Його глибина становить близько 15 метрів, протяжність - приблизно два кілометри. Ширина тунелю становила близько одного метра, висота - близько 1,8 метра.

За різними оцінками, для будівництва цієї підземної споруди було використано від 500 до 800 тонн бетону (десятки тисяч легких блоків). Причому, як заявили представники ізраїльської армії, мова йде про бетон, який постачав Ізраїль до сектору Газа як гуманітарну допомогу - для відновлювальних робіт.

Військові підкреслюють, що цілі, для яких було побудовано тунель, що мав кілька виходів, не викликають сумнівів. Мова не йде про підземний шлях для нелегальних робітників - у тунелі було продовжено електропроводи та налагоджено телефонний зв'язок. Очевидно, що його було створено для здійснення терористичних акцій на території Ізраїлю, переконані силовики.

Після виявлення тунелю терористів постачання будівельних матеріалів до Гази було припинено. Скільки триватиме ця заборона, залежить від політичного керівництва Ізраїлю.

Експерти не виключають, що тунелем встигли скористатися для розвідувальних місій. У самому тунелі ніяких вибухових речовин виявлено не було. !zn

Читайте також:

Дилема війни

Ізраїль обстріляли ракетами з території Лівану

Ізраїль здійснив удари по Сирії і сектору Газа, пустивши в хід танки і авіацію