Палата представників Конгресу США проголосує за резолюцію щодо імпічменту 31 жовтня

29 жовтня 01:26

Це буде перше офіційне голосування за процедурою імпічменту, проведене в Палаті представників.

 

У четвер, 31 жовтня, контрольована демократами Палата представників Конгресу США має намір провести голосування з питання щодо резолюці про імпічмент президента Дональда Трампа, заявила спікер Демократичної партії в Палаті Ненсі Пелосі, повідомляє американське видання The Washington Post.

Метою резолюції, серед іншого, є встановити порядок публічних слухань та дозволити публікацію стенограм допитів свідків. Це буде перше офіційне голосування за процедурою імпічменту в Палаті.

На даний момент члени Демократичної партії проводять розслідування проти Трампа. При цьому демократи періодично стикаються з обвинуваченнями від республіканців – останні звинувачують Демократичну партію у незаконності розслідування та порушенні регламенту оформлення процесу.

25 жовтня, один з найактивніших прихильників президента США Дональда Трампа,сенатор-республіканець Ліндсі Грем, вніс до Сенату резолюцію із засудженням імпічменту президента Дональда Трампа, який ініціювали в Палаті представників.

15 жовтня, стало відомо, що Колишній радник президента США особисто передав екс-радниці Трампа по Росії і Євразії Фіоні Хілл зателефонувати адвокатам Білого дому, щоб попередити їх про можливі спроби тиску на Україну в обмін на розслідування справи Джо Байдена.

За словами Хілл, Болтон дав їй вказівку поінформувати про події юрисконсультів в РНБ ще до телефонної розмови між президентами Трампом і Зеленським, який відбувся 25 липня. Як зазначається, мова йшла про те, що Джуліані тісно співпрацював з главою адміністрації Трампа Міком Малвани над "шахрайської операцією з правовими наслідками". Сам він наполягав на тому, що ніякого відношення до цього не має.

Згідно показань Хілл, Болтон був вкрай незадоволений діяльністю адвоката американського лідера.

Екс-помічник Трампа з національної безпеки, порівнював діяльність Джуліані на Україні з підготовкою угоди з продажу наркотиків і розпорядився, щоб Хілл повідомила про ситуацію юрисконсультів в РНБ. При цьому Болтон наполягав, що не має відношення до справ Джуліані.

Також Болтон назвав Джуліані "ручною гранатою", яка рано чи пізно вибухне. У липні у Болтона нібито сталася суперечка про Джуліані з постпредом США при Євросоюзі Гордоном Сондландом.