ОЗХЗ повторно зібрала у сирійському місті Дума зразки для аналізу

25 квiтня 20:25

Зібрані на місці зразки, як і перша їхня партія, будуть відправлені для дослідження у нідерландське місто Рейсвейк.

 

Група експертів з Організації по забороні хімічної зброї, яка працює над виявленням факту застосування хімічної зброї Асадом, відвідала ще одне місце ймовірної хімічної атаки в сирійському місті Дума, де взяла зразки для подальших досліджень, повідомляється на сайті організації.

"Сьогодні Місія з встановлення фактів Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) здійснила візит на друге місце в Думі. Вона також зібрала зразки в цьому районі", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що зібрані зразки відправлять в лабораторію ОЗХЗ у нідерландському місті Рейсвейк. Після цього їх направлять в інші лабораторії організації.

Експерти будуть продовжувати проводити своє незалежне і неупереджене розслідування, засноване на інтерв'ю з певними людьми, висновках після відвідин місць ймовірної хімічної атаки аналізі зразків, а також будь-якої іншої інформації і зібраних матеріалах.

21 квітня експерти ОЗХО вже побували у Думі, тоді зразки для досліджень хіміки взяли на іншому місці ймовірної хімічної атаки.

У МЗС Франції вважають дуже ймовірним зникнення доказів застосування хімічної зброї в Думі ще до прибуття туди експертів Організації по забороні хімічної зброї.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей погоджується, що сирійська влада за підтримки Росії прагне приховати факти, які стосуються хімічної атаки в місті Дума.

Тим часом, російські військові заявили, що знайшли в сирійському місті Дума хімічну лабораторію і склад хімікатів, які нібито належать повстанцям.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила використання хімзброї військами Асада в Думі. У заяві організації також наведено непідтверджені дані від волонтерів про загибель 70 осіб, які переховувалися від бомбардування в підвалах.