Опубліковано відео проходження військовими кораблями НАТО Босфору

29 березня 05:15

Фрегат військово-морських сил країн-членів НАТО пройшли через протоку у супроводі турецьких катерів берегової охорони.

 

В Інтернеті з'явилося відео проходження бойовими кораблями НАТО Toronto та Santa Maria Босфорської протоки. Відеозапис розмістило на своєму акаунті в Twitter турецьке інформаційне агентство Demirören Haber Ajansı.

"Бойові кораблі НАТО пройшли повз Стамбул. Пройшовши Босфорську протоку, кораблі вийшли у Чорне море. Прохід кораблів контролювався катерами берегової охорони", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, до Одеського морського порту 1 квітня зайдуть два кораблі зі складу другої постійної військово-морської групи НАТО - фрегат королівських ВМС Канади Toronto та фрегат ВМС Іспанії Santa Maria, які 28 березня пройшли через Босфор і приступили до патрулювання акваторії Чорного моря.

Зазначимо, з 23 по 26 березня в Одесі з візитом перебував французький тральщик M653 Capricorne. З 6 по 8 березня 2019 в Одесі з дружнім візитом перебували два кораблі ВМС Туреччини - фрегат TCG Barbaros і штурмовий катер TCG Marti.

Як повідомлялося, 14 лютого генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що в Альянсі вивчають можливість нарощування військової присутності в Чорному морі.

Раніше Україна передала Альянсу запит про підтримку в Чорному морі перед зустріччю міністрів оборони 13-14 лютого. Запитувана допомога стосується спільних навчань, фінансової, політичної і демонстративної підтримки. Серед іншого Україна сподівається на створення в рамках НАТО окремого пакету допомоги Військово-морським силам України, щоб країни могли краще бачити, які є потреби і які є можливості допомогти.