Оприлюднено відео з аеропорту Казані, де розбився Boeing

18 листопада 15:18

Судячи з кадрів відео, літак впав майже вертикально і вибухнув. Запис, однак, не дає повного уявлення про те, що трапилося: визначити, з якої висоти впав літак, на ньому неможливо.

 

Відеозапис із камер спостереження в аеропорту Казані, на якому зафіксовано траєкторію падіння пасажирського літака Boeing-737-500, потрапив в Інтернет. В кадрі видно, як лайнер, силует якого у темряві можна визначити тільки за бортовими вогнями, майже вертикально встромляється у землю, після чого околиці осяває потужний вибух. Видно, як палаючі уламки розлітаються по полю, потім спалахує пожежа вже на землі.

Про те, що це відео було вилучено і детально вивчається, повідомив раніше у понеділок офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін.

Цей запис, однак, не дає повного уявлення про те, що сталося: на ньому відображено тільки останні секунди падіння. Визначити, з якої висоти впав літак, на ньому неможливо. Це сподіваються з'ясувати за даними бортових самописців - обидва вже знайдено.

Між тим відеозапис підтверджує слова міністра транспорту Росії Максима Соколова, який так описав катастрофу журналістам: торкання крилом літака землі не було, "він просто впав, увійшовши майже вертикально у землю". "Вибуху в повітрі не було, після торкання точно був вибух", - повідомив Соколов.

Він уточнив, що слідство розглядає п'ять версій причин катастрофи:

1. помилка пілотування;

2. технічна несправність літака;

3. неякісне паливо;

4. робота наземних служб;

5. погодні умови.

Соколов виключив теракт, як одну з імовірних причин катастрофи. "Поки слідство не назвало цю причину серед можливих", - відповів він на запитання журналістів.

Трохи раніше керівник Приволзького слідчого управління на транспорті СКР Олександр Полтінін заявив, що основними версіями вважають помилку ву пілотуванні і технічні чинники, включаючи відмову обладнання.

Boeing-737 авіакомпанії "Татарстан", що летів із московського аеропорту "Домодєдово", впав при посадці в аеропорту Казані 18 листопада. Загинули 50 осіб на борту - 44 пасажири і шість членів екіпажу.

Зазначимо, що на борту літака, який розбився, перебувала громадянка України. !zn

Читайте також:

На борту "Боїнга", який розбився в Казані, була українка

Названо три версії причин аварії Boeing в Казані

Авіакатастрофа в Росії: літак розбився при посадці в аеропорту Казані, загинули 50 осіб