Оксфордський словник обрав слово року: selfie - автопортрет, знятий смартфоном

19 листопада 10:28

Укладачі словника підрахували, що у порівнянні з минулим роком вживання слова selfie зросло на 17 тисяч відсотків.

 

Укладачі Оксфордського словника англійської мови обрали словом 2013 року неологізм selfie. Укладачі словника визначили слово так: "фотографія самого себе, як правило, зроблена за допомогою смартфона або веб-камери і розміщена в соціальних мережах".

Найперша згадка слова selfie стосується вересня 2002 року, коли це слово було використано на одному з австралійських інтернет-форумів. У широкий вжиток термін увійшов з розповсюдженням цифрової фотографії, пише Lenta.ru.

Редактори словника підрахували, що, порівняно з минулим роком, вживання слова selfie зросло на 17 тисяч відсотків. У серпні 2013 року його було включено в онлайн-версію Оксфордського словника. Зараз розглядається питання про його внесення у традиційну версію.

Серед інших претендентів на звання слова 2013 року за версією Оксфордського словника були twerk ("тверк" - відомий в хіп-хоп-культури танець з підкреслено еротичними рухами нижньої частини тіла), bitcoin (назва віртуальної валюти), unlike ("разлайкать", "перестати виражати симпатію"), showrooming ("шоурумінг" - практика відвідування магазину з метою вивчення продукту до його покупки за більш низькою ціною в інтернеті).

Минулого року головний приз щорічної премії Оксфордського словника за найкращий неологізм дістався слову omnishambles (від латинського omni "всі", і англійського shambles - "повний безлад"), яке позначає скрутну ситуацію, всі перспективи виходу з якої дуже туманні.

Оксфордський словник вважається одним з найавторитетніших видань англійської мови у світі. Словник видається з 1884 року і регулярно поповнюється новими словами. !zn

Читайте також:

Оксфордський словник поповнився словами LOL і OMG

Британські філологи визнали неологізмом року аналог "повного хаосу"

Оксфордський словник більше не буде виходити на папері