ОІC закликала ООН направити до Сирії миротворців

14 вересня 00:51

Це допоможе стабілізувати ситуацію в Сирії і тим самим зменшити потік біженців.

 

Організація Ісламського співробітництва закликала Раду Безпеки ООН, як можна швидше розглянути можливість розміщення миротворчих сил Сирії, повідомляє "Російська служба Бі-бі-сі".

У ОІC вважають, що миротворці можуть допомогти стабілізації ситуації в Сирії і, як результат, скорочення потоку біженців.

На своєму екстреному засіданні в столиці Саудівської Аравії Джедде члени ОІС закликали всі мусульманські країни приймати сирійських біженців в знак ісламської солідарності. При цьому було відзначено, що більше половини з 57 країн-членів ОІВ не підписали Конвенцію ООН про статус біженців.

Організація Ісламського співробітництва - міжнародна організація ісламських країн (до 2011 року називалася - Організація Ісламська конференція (ОІК). Вона є найбільшою і найбільш впливовою офіційною урядовою мусульманської міжнародною організацією. В даний час об'єднує 57 країн з населенням близько 1,5 млрд чоловік.

Війна в Сирії, про яку останні півтора року говорили, можливо, трохи менше, ніж про агресію Росії проти України, знову виходить на перший план у міжнародній порядку денному, пише в статті для DT.UA Василь Короткий. З усього видно, що конфлікт, який уже забрав життя майже чверті мільйона людей і спричинив переселення половини жителів країни, найближчим часом не згасне і зберігатиме загрозу міжнародного протистояння.

Детальніше про війну в Сирії та участі в ній Росії читайте в статті Василя Короткого Куди везе "Сирійський експрес"?