Офшорним компаніям належить британська нерухомість на $ 132 мільярди — Global Witness

18 березня 17:02

Близько 40% цієї нерухомості знаходиться в Лондоні.

 

Дослідження неурядової організації Global Witness показало, що у близько 87 тисяч об'єктів нерухомості в Англії та Уельсі невідомі власники, а сама нерухомість зареєстрована на офшорні компанії.

За даними Управління реєстрації прав власності на землю та нерухоме майно Британії кадастрова вартість цієї нерухомості становить 56 мільярдів фунтів стерлінгів, однак реальна вартість з перевищує 100 млрд фунтів ($ 132,4 млрд), говориться в доповіді.

"Стає все ясніше, що британська нерухомість - один з улюблених інструментів зберігання і відмивання вкрадених грошей для злочинців і корупціонерів", - сказала представник Global Witness Эйва.

Близько 40% цієї нерухомості знаходиться в Лондоні.

Повідомлялося, що росіяни зберігають у британських офшорах 47 млрд доларів. Велика частина цих коштів - близько 30 мільярдів фунтів стерлінгів, зберігається в компаніях, зареєстрованих на Британських Віргінських островах.

Раніше комітетом закордонних справ нижньої палати розпочав розслідування щодо "брудних" грошей російських корупціонерів у країні, у зв'язку з чим парламент Британії заслухав експертів. Зазначалося, що однією з проблем у боротьбі з "брудними" грошима є складність доведення злочинного походження грошей, а також небажання правоохоронців судитися з найкращими адвокатами, послуги яких можуть собі дозволити іноземні мільярдери.