Один з суперників Терези Мей позбувся міністерського портфеля

14 липня 20:07

В уряді Британії тривають перестановки.

 

Новий прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей провела чергові призначення в уряді, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Стало відомо, що головою Міністерства юстиції стане Ліз Трас. Раніше вона була державним міністром з питань охорони навколишнього середовища. Трас змінила в Мін'юсті Майкла Гоува, який був суперником Терези Мей в боротьбі за прем'єрське крісло. Він у новий склад кабінету не увійшов.

Також покинула свій пост міністр освіти Ніккі Морган, на її місце призначено колишнього міністра з питань міжнародного розвитку Джастін Грінінг.

Позбувся своєї посади і глава міністерства культури, засобів масової інформації та спорту Джон Уттінгдейл. Його замінила колишня заступник глави МВС Карен Бредлі.

Міністерське крісло зберіг глава британського Мінохоронздоров'я Джеремі Хант.

Нагадаємо, увечері в середу, 13 липня, королева Великобританії Єлизавета II прийняла відставку прем'єр-міністра Девіда Кемерона і призначила Терезу Мей главою уряду.

Вранці 13 квітня Кемерон провів останнє засідання свого уряду. З резиденції британських прем'єрів на Даунінг-стріт, 10 вже вивезли речі сім'ї Кемеронів. А на тлі дверей свого майбутнього житла сфотографувалася наступна голова уряду Тереза Мей. Раніше прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон оголосив про свою відставку у зв'язку з рішенням більшості британців підтримати вихід країни з ЄС.

Про непрості відносини ЄС і Великобританії детальніше читайте в матеріалі "Несподіваний Brexit: Європа сама вказала Великобританії на двері".