Очільник румунського МОЗ подав у відставку через збільшення кількості інфікованих Covid-19

26 березня 16:20

"Медики заявляють, що не мають достатньо тестів і обладнання, протестовано наразі близько 16 тисяч людей".

 

Кількість інфікованих китайським коронавірусом у Румунії становить вже понад 1 тис. осіб, через що очільник МОЗ Віктор Костач подав у відставку. Про це пише "Радіо Свобода".

"Медики заявляють, що не мають достатньо тестів і обладнання, протестовано наразі близько 16 тисяч людей. З 18-ти померлих – вісім були пацієнтами в лікарні на північному сході країни, у місті Сучава. Одинадцять інших румунських громадян з коронавірусом померли за кордоном – вісім в Італії, двоє – у Франції і один у Великобританії", - пише видання.

Відомо, що в Румунії виявлено 123 нових випадки коронавірусу, а за останню добу 4 людини померли,в результаті чого загальна кількість уражених хворобою складає 1029, а кількість загиблих – 18.

Зазначається, що президент Румунії Клаус Йоганніса прийняв рішення, відповідно до якого новою очільницею МОЗ стане Нелла Татара, яка була заступницею попереднього міністра.

Раніше через пандемію коронавірусу у Румунії було прийнято рішення впровадити жорстокий карантин.

Відомо, що людям можна буде виходити з дому лише тоді, коли потрібно купити їжу та ліки, піти на роботу або за умови надзвичайної ситуації. Також можна буде залишати домівку для здачі крові, волонтерства, ведення сільськогосподарської діяльності, дозволено займатися спортом на свіжому повітрі та вигулювати собак.

Окремі обмеження були запровадженні і для людей похилого віку. Тепер ті, кому більше 65 років, можуть покидати помешкання лише протягом двох годин, з 11:00 до 13:00, для покупок, отримання медичної допомоги, догляду за неповнолітніми чи потреб домашніх тварин.Винятком будуть ті, що займається сільським господарством або працює.