Обвинувачений у вбивстві людей у синагозі Піттсбурга не визнає провини

01 листопада 17:52

Бауерс вчинив найсмертельнішу атаку на євреїв в історії США.

 

Обвинувачений у вбивстві 11 осіб у синагозі в американського міста Піттсбург Роберт Бауерс не визнав себе винним у федеральних звинуваченнях, які могли б призвести до вищої міри покарання в США - смертної кари. Його звинувачують за 44 пунктам, серед яких вбивства, злочини на грунті ненависті, перешкода практиці релігії, передає AP.

Влади каже, що 46-річний Бауерс здійснив найсмертельнішу атаку на євреїв в американській історії.

Похорони жертв триваєть весь тиждень.

Як повідомлялося, 27 жовтня 46-річний Роберт Бауерс відкрив вогонь з автоматичної зброї в синагозі "Древо Життя" в Піттсбурзі. Злочинець увірвався в синагогу під час суботньої молитви, вигукуючи антисемітські гасла.

У момент нападу в приміщенні перебувало близько 80 осіб. 11 з них загинули, ще 12 отримали поранення, в тому числі три офіцери поліції.

Бауерс здався поліції, спочатку йому пред'явили звинувачення по 29 пунктах. Судячи за повідомленнями заарештованого в інтернеті, він вважає, що президента Дональда Трампа та інших політиків контролюють учасники "сіоністської змови".

Генеральний прокурор США Джеф Сешнс повідомив про те, що за деякими з пред'явлених звинувачень Бауерсу може загрожувати смертна кара.