Норвезькі винищувачі перехопили два надзвукових бомбардувальника Росії, що летіли до Венесуели

11 грудня 13:08

Разом з Ту-160 норвезькі "Фалькони" супроводжували російські Ан-124 і Іл-62.

 

Міністерство оборони Норвегії повідомило про те, що винищувачі ВПС країни F-16 у зв'язку з реакцією НАТО перехопили російські бомбардувальники Ту-160 у міжнародному повітряному просторі в той час, коли вони перебували біля узбережжя північної Норвегії. Цю ж інформацію підтвердили в Міноборони Росії.

Відомо, що два Ту-160 ВПС РФ відправили до Венесуели напередодні.

"10 грудня два стратегічні ракетоносці Ту-160, важкий військово-транспортний літак Ан-124 і далекомагістральний літак Іл-62 Повітряно-космічних сил здійснили переліт з аеродромів на території Російської Федерації в міжнародний аеропорт Майкетія Боліваріанської Республіки Венесуела", - йшлося в повідомленні Міноборони РФ напередодні.

Державний секретар США Майк Помпео вже відреагував на перекидання чотирьох російських літаків за океан.

"Уряд Росії відправив бомбардувальники через півсвіту до Венесуели. Російський і венесуельський народ повинен побачити це таким, як це є: два корумпованих уряди розбазарюють державні кошти і пригнічують свободу, поки їх люди страждають", - написав Помпео в Twitter.

В МО РФ додали, що "політ літаків дальньої авіації проходив у повітряному просторі над акваторіями Атлантичного океану, Баренцового, Норвезького, Карибського морів".

Читайте також: ВМС США оприлюднили відео небезпечних маневрів російського Су-27 під час перехоплення EP-3 Aries

Відомо, що в небі над Балтійським морем винищувачі ВПС Німеччини Eurofighter в рамках місії НАТО три рази вилітали з авіабази Эмари в Естонії для перехоплення чотирьох російських військових літаків у середу, 21 листопада.