Нормального діалогу НАТО з РФ не вийде через окупацію Донбасу – Тіллерсон

06 грудня 15:04

В той же час він розраховує подолати розбіжності з РФ в питанні розміщення миротворців в Донбасі.

 

Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив про те, що НАТО не може мати нормальні відносини з Росією до тих пір, поки остання продовжує окупацію українського Донбасу.

"Ми не можемо повернутися до відносин між Росією і НАТО, оскільки Росія продовжує незаконну окупацію України", - сказав він, виступаючи в середу на прес-конференції в Брюсселі.

За його словами нормалізація відносин НАТО - РФ залежить від припинення російської агресії в Україні.

Крім того, він зазначив, що "Росія продовжує використовувати гібридну зброю, з допомогою якого намагається підірвати європейські установи, - і це також є значною перешкодою для нормалізації наших відносин".

В цей же час Тіллерсон розраховує подолати розбіжності з РФ у питанні розміщення миротворців в Донбасі, так як вона також погодилася з їх розміщенням.

"Росія протягом довгого часу пручалася розміщенню миротворчих сил, але зараз вони погодилися", - сказав Тіллерсон.

Він ще раз підкреслив, що сподівається "подолати розбіжності, оскільки це необхідно для припинення насильства на сході України".

Як повідомлялося, спеціальний представник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер і помічник президента Росії Владислав Сурков планують провести наступну зустріч щодо варіантів резолюції щодо розміщення миротворчої місії ООН в Донбасі на початку 2018 року.

Раніше голова МЗС України Павло Клімкін заявив про те, що Україна, США, Німеччина і Франція вже практично розробили спільний проект резолюції ООН щодо миротворців в Донбасі.

Як повідомлялося раніше, Курт Волкер висловив думку про те, що резолюція ООН щодо введення миротворців в Донбас може бути готова до кінця року.