Німеччина стала новою мішенню кремлівської пропаганди – Die Welt

27 сiчня 15:52

Кремль вважає своїми підопічними вихідців з РФ, які живуть у Німеччині.

 

Звичайно, Кремль використовує дезінформацію з метою дестабілізувати ситуацію в Україні, але тепер новою мішенню російської пропаганди стала Німеччина, пише німецьке видання Die Welt.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повторив запущену російськими ЗМІ брехня про те, що нібито влада Німеччини допускають масові зґвалтування біженцями німецьких жінок і дівчат. Кремлівська пропаганда називає мовчання німецької влаади про нібито зґвалтування 13-річної німецької дівчинки з РФ доказом того, що сталося.

"Але цього злочину не було, як доводить розслідування берлінської поліції", - пише автор статті. "Це винахід пропагандистської кухні Путіна - Росія підбурює вихідців з Росії, які проживають в Німеччині", - пояснює він.

Як і у випадку з проживаючими в Україні та в інших країнах російськомовними громадянами, Кремль вважає своїми підопічними і вихідців з РФ, які живуть у Німеччині.

Автор статті нагадує, що російські ЗМІ піднесли акцію протесту (організованим Націонал-демократичною партією Німеччини) з приводу зґвалтування як спонтанний мітинг російських німців.

"Німецький федеральний уряд не має більше терпіти ці інтриги. По-перше, німецька влада повинна викликати на килим російського посла і пояснити йому, що Німеччина не потерпить наклепу і підриву громадського порядку в Німеччині. Також вони повинні реально розповісти про реальну кількість співробітників російських спецслужб, які проникли в ФРН, та їх зв'язках з місцевими екстремістами", - підсумовує автор.

Раніше політичний оглядач Radio Free Europe Radio Liberty Браян Вітмор у своєму подкасті The Daily Vertical писав, що криза в Росії починає руйнувати пропаганду Кремля.

В цей же час, видання Washington Post писало, що телешоу допомагають Путіну легко змінювати "ворогів" Росії. Впродовж останніх двох років пропагандистські шоу скеровують громадську думку в Росії від однієї кризи до іншої. Спочатку вони змушували росіян емоційно реагувати на революцію в Україні, потім на анексію Криму, знищення малайзійського авіалайнера "Боїнг 777" і тепер вторгнення Росії в Сирію.