Нідерланди звинуватили проросійських бойовиків у катастрофі Боїнга-777 – CNN

15 липня 16:41

Частина відповідальності за катастрофу Боїнга-777 покладається в доповіді нідерландських експертів й на компанію Malaysia Airlines.

 

Нідерландські фахівці в опублікованому проекті доповіді про розслідування катастрофи вважають, що Боїнг-777 над Донбасом збила російська ракета, запущена з території бойовиків, повідомляє CNN з посиланням на свої джерела.

Поки що остаточну доповідь про розслідування катастрофи нідерландською стороною не опубліковано. Однак, виходячи з інформацією джерел телеканалу, голландські експерти стверджують: саме проросійські бойовики відповідальні за знищення MH-17.

Проект доповіді складається з кількох сотень сторінок. За словами одного джерела, близького до розслідування, в проекті доповіді міститься інформація про точний тип ракети, яка збила "Боїнг".

Інше джерело розповідає про траєкторії польоту ракети. Вона також стверджує, що ракета була випущена з території проросійських бойовиків.

Обидва джерела також зазначили, що окремо покладається відповідальність і на компанію Malaysia Airlines, літаки якої продовжили літати над зоною конфлікту.

Читайте також: Малайзія оприлюднила проект резолюції Радбезу ООН про трибунал по збитому Боїнгу

Боїнг-777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс Амстердам - Куала-Лумпур був збитий 17 липня в Донецькій області. На його борту перебували 298 осіб. Всі пасажири і члени екіпажу загинули.

Передбачається, що літак збила ракета ЗРК "Бук-М1", випущена з району контрольованого бойовиками міста Сніжне. 2 червня радник генконструктора російського концерну ППО "Алмаз-Антей" Михайло Малишевський заявив, що в малайзійський "Боїнг", на думку експертів підприємства, дійсно влучила зенітна керована ракета комплексу "Бук-М1". Однак він стверджує, що характер пошкодженьспростовує версію про пуск ракети із району Сніжного.

Контррозвідка СБУ зібрала докази причетності бойовиків і РФ до катастрофи "Боїнга". А слідчі прокуратури Нідерландів мають достатньо доказів, щоб встановити винних у катастрофі малазійського "Боїнга" в Донбасі.

2 травня Нідерланди завершили пошукову місію на місці катастрофи "Боїнга-777".