"Ні переговорів, ні війни": аятолла Хаменеї про напруженість між США і Іраном

16 травня 15:13

Хаменеї вважає, що війни між країнами не буде.

 

Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї заявив, що Ісламська республіка "змусить Сполучені Штати відступити" шляхом "опору", який він назвав єдиним варіантом проти тиску США. Під час зустрічі з вищими політичними елітами країни, включаючи президента Хасана Рухані і спікера парламенту Алі Ларіджані, Хаменеї відкинув можливість того, що США та Іран підуть на війну, заявивши, що американці розуміють, що будь-який такий конфлікт "не служитиме їх інтересам".

Хаменеї підтвердив свою колишню позицію про те, що діалог з нинішнім урядом США неможливий.

"Поки Сполучені Штати є тим, чим вони є зараз... переговори - це лише отрута, а з нинішньою адміністрацією ця отрута подвійно [смертельна]", - цитує слова аятолли його Офіс.

Хаменеї високо оцінив ракетну програму Ірану, підкресливши, що вона не підлягає обговоренню.

Перед цим Сполучені Штати у відповідь на наміри Ірану почали нарощувати своє військове угруповання у Перській затоці. У Катарі приземлилася ескадрилья бомбардувальників, у затоку увійшли авіаносець і десантний корабель ВМС США.

Раніше бригадний генерал збройних сил Ірану Хосейн Саламі, командувач Корпусом вартових ісламської революції заявив, що Іран завдасть Сполученим Штатам Америки "удару в голову", якщо Вашингтон ризикне зробити якісь силові дії проти Тегерана.