Непал забанив китайські сервіси WeChat Pay і Alipay

22 травня 15:51

Сервіси вважаються незаконними в Непалі.

 

Непал заборонив популярні китайські програми для цифрових платежів WeChat Pay і AliPay, заявивши, що платежі з незареєстрованих систем були незаконними і призвели до втрати доходів, заявив у середу представник центрального банку гімалайської країни, передає Reuters.

Представник непальського банку Rastra Лакшмі Прапанна Нірула заявила, що дві цифрові платіжні платформи не були зареєстровані регулятором в Непалі, але широко використовувалися китайськими туристами для розрахунків з підприємствами.

"Будь-яка цифрова транзакція, вчинена з незареєстрованої іноземної платіжної системи, таких як WeChat Pay і AliPay, є незаконною", - сказала Нірула агентству. "Кожний, хто використовує такі платформи, може бути покараний".

За непальским законами будь-який, хто визнаний винним в розкраданні іноземної валюти, може бути засуджений до позбавлення волі на строк до трьох років.

WeChat Pay, що працює на службі обміну повідомленнями Tencent, і Alipay - гігант електронної комерції Alibaba - є двома домінуючими платформами в материковому Китаї. Вони широко використовуються китайськими туристами для здійснення платежів у китайських готелях, ресторанах та інших підприємствах в Непалі, оскільки платіжні гіганти прагнуть розширюватися за кордоном.

Tencent заявила, що закордонний підрозділ WeChat Pay "суворо дотримується" всіх нормативних актів в країнах, в яких працює.

Батьківщина Евересту і Будди Непал прийняла в 2018 році 1,1 мільйона туристів, з них 153 тисячі приїхали з Китаю – це другий показник після туристів з Індії, яких приїжджає близько 200 тисяч людей. Китай та Індія борються за вплив у Непалі, природним буфером між гігантами.