Названо дату і місце зустрічі Путіна і Кім Чен Ина — ЗМІ

23 квiтня 01:16

Кім Чен Ин приїде в Росію на фірмовому броньованому потязі.

 

Лідер КНДР Кім Чен Ин приїде на переговори з президентом Росії Володимиром Путіним 25 квітня на острів Руський, інформує видання Коммерсанть.

За даними газети, голова КНДР житиме під час візиту в кампусі Далекосхідного федерального університету (ДВФУ), там же відбудуться і переговори з Путіним. Планується, що після зустрічі Путін вилетить в Китай, а північнокорейський лідер проведе ще один день у Владивостоці, де для нього підготовлена ​​культурна програма.

Зокрема, Кім Чен Ин відвідає пам'ятки, а також місця, куди приїжджав його батько Кім Чен Ір в 2002 році.

Кім Чен Ина супроводжуватиме делегація з 230 осіб, всі вони приїдуть до Росії на броньованому поїзді, який використовував для подорожі по Росії Кім Чен Ір.

Голова Північної Кореї планує взяти з собою в потяг власний лімузин. Джерела газети вказали, що для виїзду лімузина довелося на 20 см поглибити в'їзд у ворота вокзалу Владивостока.

Раніше з'явилася інформація про те, що лідер КНДР Кім Чен Ин має намір відвідати Москву на тлі невдалих переговорів з президентом США Дональдом Трампом в Ханої, де сторони не змогли прийти до спільного знаменника щодо денуклеаризації. Саміт США-КНДР завершили достроково, проте, за даними північнокорейських ЗМІ, Дональд Трамп і Кім Чен Ин встигли домовитися про нову зустріч.

Детальніше про саміт в Ханої читайте в матеріалі Наталії Бутирської "Високі ставки, низький результат" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".