Названі точні час, місце і регламент зустрічі Трампа і Путіна у Гельсінкі

14 липня 02:46

Самі переговори Трампа і Путіна будуть проходити у Готичній залі Президентського палацу.

 

Громадськості назвали точний час і місце зустрічі президента США Дональда Трампа і президента РФ Володимира Путіна у Гельсінкі; голови двох держав зустрінуться у понеділок, 16 липня, близько 13:00, а місцем зустрічі стане Президентський палац, повідомляє канцелярія президента Фінляндії.

Вранці 16 липня президент Фінляндії Саулі Нііністе і його дружина Йєнні Хаукіо приймуть подружжя Трамп і, можливо, і Путіна, якщо він не прилетить раніше, у президентській резиденції в Мянтунієми.

Самі переговори Трампа і Путіна будуть проходити у Готичній залі Президентського палацу. Також у розкладі заплановано робочий обід, перед яким у Президентському палаці зустрінуться голова МЗС РФ Сергій Лавров і державний секретар США Майк Помпео.

Очікується, що після переговорів Трамп і Путін проведуть спільну прес-конференцію.

Після цього окрему зустріч із Путіним проведе президент Фінляндії.

Також Фінляндія через зустріч Трампа і Путіна запровадила прикордонний контроль на кордонах з Євросоюзом; на російсько-фінському кордоні охорону несуть фінські та російські прикордонні війська.

Крім цього, зазначили в канцелярії, після зустрічі з російським президентом Дональда Трампа буде на усякий випадок очікувати також запасний літак в Талліні.

Нагадаємо, зустріч президента США Дональда Трампа і президента РФ Володимира Путіна відбудеться 16 липня в столиці Фінляндії.

У Кремлі анонсували "дуже серйозну розмову" лідерів обох держав. У Білому домі повідомили про те, що на переговорах Трампа і Путіна обговорюватимуться питання втручання РФ у президентські вибори в США у 2016 році, а також російська агресія в Україні та Сирії.

Відповідаючи на запитання журналістів про ймовірність визнання США окупації Криму Росією, Трамп відповів: "Подивимося". А також поклав відповідальність за анексію півострова на свого попередника Барака Обаму. "Президент Обама допустив це", - сказав він.

Слова Трампа піддали критиці західні журналісти й аналітики. "Якщо визнання США може отримати щось настільки кричуще, як анексія Криму Росією й окупація нею східної України, то чому б Росії не вторгатися в Прибалтику? Чому не захопити всю Грузію? Чому б підтримуваним Росією силам не спробувати те ж саме? Чому б Китаю не вторгнутися на Тайвань?", – поцікавилися експерти.