Наїзд на людей в Мюнстері не є терактом - ЗМІ

07 квiтня 23:29

У тарані автомобілем ресторану ісламістський слід не знайдений, зі слів влади заявляють засоби масової інформації.

 

За інформацією німецької влади, наїзд мікроавтобуса в Мюнстері, де загинули четверо осіб, включаючи самого водія, не можна вважати терактом, повідомляє DW.

За інформацією газети, влада стверджує, що ісламістського сліду в діях водія мікроавтобуса вони не виявили. Газета Süddeutsche Zeitung, а також телеканали NDR і WDR також заявляють, що інцидент не був терактом.

Міністр внутрішніх справ землі Північний Рейн-Вестфалія Герберт Ройль заявив в суботу, 7 лютого, що за кермом вантажного мікроавтобуса, який скоїв наїзд на людей в центральній частині міста Мюнстера, знаходився громадянин Німеччини. Міністр підкреслив, що на даний момент "ніщо не вказує на наявність якогось ісламістської підгрунтя" наїзду на людей.

Ройль також скорегував дані про загиблих в результаті інциденту. За його словами, загиблих троє: двоє людей загинули в результаті наїзду, а водій застрелився всередині мікроавтобуса безпосередньо після скоєного нападу.

Читайте також: Меркель заявила про жахливе потрясіння через інцидент у Мюнстері

Раніше ЗМІ повідомили, що водій фургона, який свідомо здійснив наїзд на людей в німецькому місті Мюнстер, мав суїцидальні нахили. Ймовірний злочинець - психічно хворий 49-річний німець, в його квартирі ведеться обшук.

Нагадаємо, сьогодні у місті Мюнстер на півночі Німеччини мікроавтобус врізався в групу пішоходів. За останніми даними, загинуло не менше чотирьох чоловік, включаючи водія фургона - він застрелився. Ще 20 осіб отримали поранення. Фургон таранив літню терасу ресторану, де у вечір вихідного дня було багато людей.

Поліція виявила у фургоні вибухівку і особисті речі загиблого, ведеться слідство.