Найбільші російські туроператори припинили продаж путівок до Туреччини

25 листопада 11:24

Рішення пояснюється заявою глави МЗС РФ Сергія Лаврова і рекомендацією Ростуризму.

 

Всі найбільші російські туроператори призупинили продаж путівок до Туреччини. Подібне рішення пов'язане із заявою глави МЗС РФ Сергія Лаврова і рекомендацією Ростуризму, зробленими на тлі погіршення російсько-турецьких відносин після інциденту з бомбардувальником Су-24.

"У зв'язку з повідомленням Ростуризму від 24 листопада 2015 року реалізація туристських продуктів за напрямом "Туреччина" припинено", - повідомила керівник відділу зв'язків з громадськістю туроператора Coral Travel Марина Макаркова.

Генеральний директор компанії "Пегас Туристік" Ганна Підгірна також повідомила про зупинку продажів. Разом з тим, туроператор TUI Росія пояснив, що продажі були завершені ще в жовтні у зв'язку із закінченням туристичного сезону в Туреччині, а раннє бронювання ще не відкривалося.

Туроператори "Бібліо Глобус" і TEZ Tour повідомили про припинення продажів турів в Туреччину посилаючись на заяву Лаврова і рекомендації Ростуризму.

За даними прес-секретаря Російського союзу туріндустрії (РСТ) Ірина Тюріна, в Туреччині зараз можуть перебувати до 10 тисяч російських туристів, а у туроператорів продано 4-5 тисяч путівок із глибиною продажу до новорічних канікул.

24 листопада Туреччина збила російський бомбардувальник Су-24. Турецькі військові запевняють, що він порушив повітряний простір країни. Відомо також, що обидва пілоти встигли катапультуватися. Деякі ЗМІ повідомляли, що обидва пілоти загинули. Зокрема, сирійські турки опублікували відео з мертвим чоловіком в російській формі. Проте пізніше з'явилися повідомлення, що сирійській армії вдалося врятувати одного з пілотів, а другий перебуває у ополченців.

Літак, який порушував турецький кордон, протягом п'яти хвилин продовжував порушення, незважаючи на те, що 10 разів отримав попередження. Цей літак було збито двома винищувачами F-16 ВПС Туреччини в рамках правил ведення бойових дій. НАТО і Пентагон також підтвердили турецьку версію інциденту з Су-24.

Через деякий час російський вертоліт, що вилетів на пошук пілотів СУ-24, був збитий повстанськими групами в районі Латакії. Сирійська обсерваторія прав людини (SOHR) повідомила, що повстанці запустили у вертоліт протитанкову ракету. При цьому деякі ЗМІ повідомляли, що вертоліт був обстріляний, але йому вдалося благополучно повернутися на базу.

Видання The Guardian писало, що збитий Су-24 погіршив і без того складні відносиниТуреччини з РФ. Оскільки Анкара і Москва з одного боку тісно співпрацюють в економічному полі, але по-різному ставляться до подій в Сирії. Турецька сторона, як і решта країн Заходу, вимагає відставки Башара Асада, якого підтримує Кремль. Крім того, Анкарі не подобається, що жертвами російської авіації стають туркменські поселення в Сирії.

Це не перший випадок, коли Туреччина знищує російський літальний апарат на своїй території. 16 жовтня після низки інцидентів з російськими військовими турецькі ВПС збили невідомий безпілотник поблизу сирійського кордону. Потім Туреччина пообіцяла збивати літаки, які перетинають її повітряний кордон.