Найбільша нафтова компанія Росії колишнього зятя Путіна втрачає чистий прибуток

21 лютого 14:47

І Шамалов, і Тихонова перебувають під санкціями Мінфіну США.

 

Найбільша нафтохімічна компанія Росії "Сибур", яка належить олігарху Геннадію Тимченку, скоротила чистий прибуток у минулому році на 7,9% що склав 110,8 мільярда рублів (1,7 мільярда доларів), повідомила компанія в четвер у звіті за міжнародними стандартами.

Одним з членів ради директорів "Сибур" є Кирило Шамалов, колишній чоловік дочки Володимира Путіна Катерини Тихонової. І Шамалов, і Тихонова перебувають під санкціями Мінфіну США.

Причиною зниження прибутку холдинг називає в тому числі і збитки від курсових різниць через падіння російського рубля відносно долара США і євро, і в результаті переоцінки боргу.

"Основний фактор зниження – відображення в аналогічному періоді 2017 року прибутку від продажу АТ "Уралоргсинтез", в той час як за підсумками 2018 року були відображені збитки від курсових різниць, пов'язані зі зниженням курсу рубля проти долара США і євро та відповідною переоцінкою боргових зобов'язань в іноземній валюті", - йдеться в повідомленні компанії.

У 2016 році агентство Reuters повідомляло, що дочка Путіна - Катерина Тихонова - володіє статком у кілька мільярдів доларів. Тихонова вийшла заміж за Кирила Шамалова - сина Миколи Шамалова, співвласника банку "Росія" і Виборзького суднобудівного заводу, близького друга президентської сім'ї.

У січні 2018 року агентство Bloomberg повідомило про розлучення Тихонової та Шамалова. У квітні минулого року Шамалов продав 20% акцій "Сибура" голові ради директорів компанії мільярдерові Леоніду Міхельсону. За даними видання,із розставанням Шамалова з Тихонової пов'язана продаж їм своєї частки в нафтохімічній компанії "Сибур".

Нагадаємо, 6 квітня 2018 року США ввели санкції проти 36 фізичних осіб і компаній з "кремлівського списку". У перелік потрапили сім олігархів, 17 високопосадовців , а також 12 державних і приватних компаній.

30 січня Міністерство фінансів США представило "кремлівський доповідь". У списку 210 осіб – 114 чиновників і парламентаріїв і 96 олігархів, наближених до президента Росії Володимиру Путіну.

30 січня Міністерство фінансів США представило "кремлівський звіт".У списку 210 осіб – 114 чиновників і парламентарів та 96 олігархів, наближених до президента Росії Володимира Путіна.

Детальніше про "кремлівську доповідь", читайте в матеріалі "Кремлівський звіт": чого очікувати оточеню Путіна?" у DT.UA.