Найбагатша людина Франції отримала відмову в громадянстві Бельгії

02 березня 16:54

Французький мільярдер Бернар Арно - четвертий у списку найбагатших людей світу - не може домогтися отримання бельгійського паспорта.

 

Найбагатша людина Європи, французький мільярдер Бернар Арно отримав негативну відповідь на запит про надання підданства Бельгії.

Як повідомляють брюссельські ЗМІ, прокуратура відмовила власникові статків у 41 мільярд доларів у натуралізації вже вдруге. Бізнесменові не вдалося переконати співробітників правоохоронних органів у тому, що в нього є юридичні підстави на отримання бельгійського паспорта.

Зокрема, першою причиною відмови стала відсутність доказів, що Арно прожив у Бельгії необхідні три роки, обов'язкові для такого прохання. По-друге, влада зацікавилася структурою його фінансових операцій, наскільки вони пов'язані з Бельгією.

Нарешті, на думку журналістів, бельгійці пішли назустріч сусідам і припустили, що бізнесмен намагається втекти від податків - як його знаменитий співвітчизник, актор Жерар Депардьє, який без проблем отримав громадянство Росії.

Втім, Арно здаватися не збирається і найближчим часом подасть чергове прохання про надання йому бельгійського громадянства.

Остання та ключова інстанція - це комісія парламенту з натуралізації, яка приймає остаточне рішення. Вона повинна отримати висновки від трьох державних органів - Бюро в справах іноземців, прокуратури і держбезпеки. Дві перші інстанції Арно відмовили, позитивне рішення ухвалила тільки державна безпека.

Сам Арно заявляє, що має намір і далі платити податки в французьку скарбницю, а громадянство Бельгії хоче отримати тому, що його цікавить розвиток бізнесу в Бельгії.

Однак французька громадськість запідозрила мільярдера в тому, що він хоче втекти в сусідню державу для того, щоб не платити "податок з багатіїв" у розмірі 75% на дохід понад 1 млн євро, прийнятий президентом Франції Франсуа Олландом. Втім, закон так і не набув чинності, хоча і став приводом для акторів і бізнесменів заявити про готовність залишити історичну батьківщину.

Бернар Арно очолює компанію LVMH, власника Kenzo, Hublot, Louis Vuitton, Moet Hennesy. У 2012 році він посів четверте місце в списку найбагатших людей світу за версією журналу Forbes. !zn

Читайте також:

Казус Депардьє. З чого починається батьківщина?

Французький міністр заявив, що "Франція - повний банкрут"

Слідом за Депардьє покинути Францію вирішили Моніка Белуччі та Венсан Кассель

Кремль чекає, що європейські мільйонери масово ринут у Росію слідом за Депардьє