Навальний вийшов на свободу

14 червня 12:46

Російський опозиціонер заявив, що страшенно радий бути на волі.

 

Російський опозиційний політик Олексій Навальний вийшов на свободу після 30 діб арешту за повторне порушення порядку організації публічних заходів та непокору поліції. Про це він повідомив в Instagram.

"Я знову з вами після 30-добового відрядження. Страшенно радий бути на свободі", - зазначив він.

Політик додав, що прочитав за час арешту багато книг. Він також розповів, що спецприймальник підготували до Чемпіонату світу з футболу.

"Це страшенно цікаво. Мабуть, влада не виключає, що доведеться заарештовувати за бешкет п'яних англійських фанатів і не хочети вдарити в бруд обличчям. У всіх камерах зафігачили євроремонт. Решітки пофарбували. Замість дірок в підлозі (вибачте за такі подробиці) поставили унітази. У прогулянковому дворі поставили ворота і роздали справжні футбольні м'ячі. Годувати стали краще, ніж у ресторані. І навіть офіціант є - курсант школи міліції ходить і роздає меню. Типу як у літаку, можна вибрати один з двох варіантів", - написав Навальний.

За його словами, в камерах з'явилися великі рідкокристалічні екрани, щоб арештанти мали змогу дивитися матчі чемпіонату.

"Кожному, хто виходить, дають подарунок: книжечку з законами і доміно (або нарди) з символікою чемпіонату. Я вибрав нарди", - зазначив він.

Всім привіт. Я знову з вами після 30-добової відрядження. Страшенно радий бути на волі. Не буду хвалитися скільки книг я прочитав багато, краще розповім як підготували спецприймальника до ЧС з футболу. Це страшенно цікаво. Мабуть влади не виключають, що доведеться заарештовувати за бешкет п'яних англійських фанатів і не хочуть вдарити в бруд обличчям. У всіх камерах зафігачили євроремонт. Решітки пофарбували. Замість дірок в підлозі (вже вибачте за такі подробиці) поставили унітази. У прогулянковому дворі поставили ворота і роздали справжні футбольні м'ячі. Годувати стали краще, ніж у ресторані. І навіть офіціант є - курсант школи міліції ходить і роздає меню. Типу, як в літаку, можна вибрати один з двох варіантів. Ось так виглядав вчорашній обід, яспециально записав: Закуска: картопляний салат або пиріжок з капустою. Суп: харчо або борш з пампушкою. Основна страва: плов або шашлик. Причому можна шашлых з свинини, але для тих, хто кошер/халяль є варіант з баранини. Десерт: тірамісу (!) або пиріжок з вишнею. Напій: вода, журавлинний морс або безалкогольне пиво. Імпортне! Так як співробітники спецприймальника англійської не знають, набрали стажерок - студентки з Інязу їм. Моріса Терези. Вони ходять в спеціальній формі, щось середнє між поліцейським і стюардесою. Поки іноземців немає, студенткам нудно, вони голосно скаржаться і вимагають масових арештів, щоб завести знайомства. Сама чума. У камери встановили здоровенні РК-екрани, щоб арештанти мали змогу дивитися матчі чемпіонату. Кожному, хто виходить дають подарунок: книжечку з законами і доміно (або нарди) з символікою чемпіонату. Я вибрав нарди. Передбачаючи ваші коментарі на тему "хочу під арешт", хочу зауважити, що кількість місць обмежена і якщо у вас в планах є порушення громадського порядку, то поспішайте. Після Чемпіонату Світу золота карета перетвориться на гарбуз.

Публікація від Олексій Навальний (@navalny) 14 Червня 2018 в 12:35 PDT

5 травня в 23 російських містах на акціях протесту "Він нам не цар" затримали близько 1600 чоловік, в тому числі Навального. Євросоюз засудив масові затримання демонстрантів і назвав це загрозами для свобод у РФ. ЄС також закликав російську владу виконати міжнародні зобов'язання щодо захисту прав і невідкладного звільнення мирних демонстрантів і журналістів.

15 травня Навального заарештували на 30 діб.

Детальніше про протести в РФ напередодні чергової інавгурації Володимира Путіна читайте в матеріалі ZN.UA "Він нам не цар": наслідки протестних акцій в Росії".