Навальний покликав росіян на антикризовий марш

27 сiчня 11:49

У Росії не залишилося інших форматів взаємодії між владою і суспільством, крім масових маніфестацій, впевнений Навальний.

 

Російський опозиціонер Олексій Навальний організовує в Москві антикризовий марш "Весна". У своєму блозі він повідомив, що розраховує вивести на вулиці 100 тисяч чоловік.

"Я закликаю всіх москвичів (і гостей столиці) вийти 1 березня 2015 року на вулицю і взяти участь у мирній масової маніфестації - Антикризовому марші "Весна", - йдеться в повідомленні.

Навальний зазначив, що, "на жаль, не залишилося інших форматів взаємодії між владою і суспільством, крім масових маніфестацій".

"Ідея маршу проста: ті, хто сидить в Кремлі не впоралися і не впораються. У них було 15 років і 3 трильйони доларів, отриманих від продажу наших природних ресурсів", - підкреслив опозиціонер.

Навальний вважає, що "час витрачено, гроші проїдені". Крім того, падіння цін на нафту моментально обвалило рубль і з'їло доходи населення. "Знову з'ясувалося, що ми будували державу, яка спирається виключно на ціну чорної рідини, що тече з землі в Західному Сибіру. Така держава сильною бути не може", - написав він.

"Я вважаю, що на Антикризовий марш ми повинні вийти з чіткими і простими вимогами, які поділюят не просто опозиційні організації, а більшість громадян. Це і є основа для позитивної порядку, навколо якої ми всі можемо об'єднатися. Те, без чого Росія не зможе вибратися з кризи", - підкреслив Навальний.

Читайте також: Навальні оскаржили вирок у справі "Ів Роше"

12 січня Олексій Навальний закликав своїх прихильників готуватися до проведення масових протестних акцій. "Ми починаємо підготовку до великої політичної акції, яка пройде у вигляді масових акцій в Москві і кількох великих містах", - повідомив він.