Навальний показав італійську віллу пропагандиста Соловйова

28 вересня 16:30

Соловйов володіє квартирою в центрі Москви, дачею в Підмосков'ї і віллою на озері Комо. Російський пропагандист оформив посвідчення резидента Італії.

 

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального оприлюднив розслідування про нерухомість прокремлівського телеведучого Володимира Соловйова загальною вартістю понад 15 млн доларів.

"Брехуни, лицеміри, пропагандисти - саме вони основа цієї влади, а ніяка не Росгвардія або Памфілова з її фальсифікаціями на виборах", - заявив Навальний.

У розслідуванні йдеться про те, що телеведучий у 2004 році за допомогою московської влади отримав за заниженою ціною квартиру в центрі міста.

Також Соловйов володіє дачею під Передєлкіно. "І вона явно будувалася за його проектом - адже це найбільш потворна будівля, яку коли-небудь знімав ФБК", - йдеться в розслідуванні.

За даними ФБК, дача Соловйова на озері Комо в Італії спочатку була оформлена на американську фірму "завзятого патріота", але потім він переоформив її на себе.

"Поки вся країна, відкривши рот, дивиться шоу Соловйова, де він у чорному мундирі криє загниваючий захід і облизує Путіна, наш герой тихо так - бочком, бочком - оформив резидентство в Італії", - додав Навальний.

На початку березня Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального оприлюднив розслідування про елітну нерухомість голови уряду РФ Дмитра Медведєва, яка була придбана корупційним шляхом. У розслідуванні йдеться, що Мєдвєдєва створив багаторівневу корупційну схему отримання хабарів від олігархів. В обслуговуванні схем прем'єр-міністра РФ задіяні тисячі людей, а його нерухомість охороняють державні спецслужби.