Наступник Меттіса у Пентагоні пообіцяв виконувати усі бажання Трампа

01 сiчня 23:30

Шанахан заявив, що чекає співпраці із Трампом.

 

Новий виконуючий міністра оборони США Патрік Шанахан, що вступив на посаду 1 січня після відходу у відставку Джеймса Меттіса, під час своєї промові пообіцяв "реалізовувати усі бачення" президента Дональда Трампа, йдеться у офіційній заяві нового голови оборонного відомства США, повідомляє Укрінформ.

"Як виконуючий обов'язки міністра оборони, чекаю співпраці із президентом Трампом, щоб реалізувати його бачення - разом із сильними лідерами, у тому числі міністрами родів військ, Об'єднаним комітетом начальників штабів, командирами бойових підрозділів і персоналом офісу міністра оборони", - зазначив Шанахан.

Шанахан з повагою відгукнувся щодо роботи свого попередника, який все життя присвятив армії. Також він нагадав, що Пентагон є одним з основних державних інститутів США і зосередиться на захисті нації.

Нагадаємо, на тлі рішення Дональда Трампа про виведення військ із Сирії міністр оборони США Джеймс Меттіс оголосив про свою відставку. Згідно з рішенням Трампа, його наступником став заступник міністра оборони Патрік Шанахан.