Наступниця Меркель не виключила закриття кордонів для мігрантів

13 лютого 16:17

Новий лідер ХДС заявила, що може закрити кордони, у разі міграційного кризи.

 

Новий лідер партії Християнсько-демократичний союз Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що Німеччина може закрити свої кордони, якщо зіткнеться з черговою міграційнрю кризою. Про це повідомляє The Times.

В 2015 році канцлер Німеччини Ангела Меркель скасувала контроль на кордонах ФРН, дозволяючи приймати до 13 тисяч мігрантів на день і не менше 1,2 мільйона в тому році.

Хоча цю міру схвалила деяка частина суспільства, вона нашкодила електоральному статусу ХДС і Меркель у деяких регіонах, особливо на сході країни.

Крамп-Карренбауер, яка в грудні зайняла посаду голови ХДС, сказала, що "абсолютно можливо", що Німеччина закриє свої кордони. Вона запропонувала "розумний кордон" з системою моніторингу, яка б попереджала заздалегідь про великі потоки мігрантів.

"Ми повинні дати зрозуміти, що засвоїли урок. Нам варто поєднувати гуманність з твердістю", - заявила вона.

Більш жорстка риторика, імовірно, послабила напругу у відносинах з Християнським соціальним союзом (ХСС) - партією-союзником ХДС, яка загрожувала повалити уряд Меркель через міграційну політику минулого літа. Олександр Добріндт, лідер ХСС у Бундестазі, назвав заяву Крамп-Карренбауер "сміливою".

Раніше ООН повідомила, що в 2018 році на шляху до Європи загинуло майже 2300 мігрантів і біженців. Кожен день в Середземному морі гинуть шість біженців.