Начальника управління протоколу адміністрації Трампа відсторонили від посади напередодні G20 – ЗМІ

26 червня 08:47

Джерела повідомили телеканалу, що Лоулера зняли з посади через розслідування звинувачень у дискримінації та загрози.

 

Начальник управління протоколу адміністрації президента США Дональда Трампа Шон Лоулер відсторонений від виконання обов'язків напередодні саміту G20 в Японії, 26 червня повідомляє американський телеканал NBC News.

Джерела повідомили телеканалу, що Лоулера зняли з посади через розслідування звинувачень у дискримінації та погрозах. Деталі звинувачення джерела відмовилися уточнювати, додавши, що Лоулер повів справу у своєму управлінні настільки круто, що низка його підлеглих на знак протесту проти його політики подала у відставку.

Ще одне джерело заявило, що Лоулер вже поінформував Державний департамент про відхід у відставку відразу ж після саміту G20. Замість нього у зустрічі візьме участь його заступник Мері-Кейт Фішер.

20 червня президент США Дональд Трамп заявив, що він зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним на саміті G20, який пройде у Японії на наступному тижні. В інтерв'ю телекомпанії Fox News Трамп сказав, що він проведе зустрічі з Путіним і головою Китаю Сі Цзіньпіном.

Раніше агентство Bloomberg повідомляло, що розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про російське втручання в американські президентські вибори мало стати найбільшим стримуючим фактором для бажання президента Дональда Трампа "порозумітися з Росією" і її президентом Володимиром Путіним. Але тепер, коли Трамп звільнений від тіні Мюллера, відносини між США і РФ все одно не поліпшуються: у двох країн як і раніше немає нічого істотного, про що можна домовитися.