НАБУ відкрило справу проти президента ФФУ

14 червня 17:26

Водночас голова САП Холодницький попросив відсторонити його від справи.

 

Детективи НАБУ розпочали розслідування щодо президента Федерації футболу України Андрія Павелка та кількох його колег у справі щодо можливих зловживань при фінансуванні з державного бюджету робіт та послуг із будівництва футбольних полів зі штучним покриттям. Як повідомили у відомстві у четвер, справу відкрили на підставі звернень громадських організацій та після публікацій відповідних матеріалів у пресі.

"Відомості до ЄРДР внесені на виконання ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України. Попередня правова кваліфікація – ст. 366-1, ч.3 ст.368-2, ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України". – йдеться у повідомленні бюро.

Водночас керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що попросив відсторонити його особисто від процесуального керівництва у справі, адже вбачає потенційний конфлікт інтересів, оскільки є заступником голови Федерації футболу України.

"Я подав рапорт до Генерального прокурора із проханням відсторонити мене від здійснення процесуального керівництва у цьому провадженні, оскільки вбачаю потенційний конфлікт інтересів", - пояснив Холодницький у коментарі "Громадському".

Раніше видання "Наші гроші" оприлюднило розслідування, згідно з яким збудований Федерацією футболу України за кошти УЄФА комерційний завод із виробництва штучного покриття для футбольних полів отримує бюджетні підряди через дискримінаційну вимогу. За даними журналістів, з кінця 2017-го року компанія "ФФУ Продакшн", комерційна донька ФФУ, отримала поза конкурсом 66 замовлень на майже 95 млн гривень у Києві.