На виборах президента Австрії переміг колишній лідер "зелених"

23 травня 18:21

Кандидат від націоналістичної партії Норберт Хофер визнав поразку.

 

Вперше з часів Другої світової війни президент Австрії стане політик, який не представляє жодну з двох основних партій: Соціал-демократичної і Народної.

Про це пише "Русская служба Би-би-си", нагадуючи, що кандидат переможець Александр Ван дер Беллен, який переміг в другому турі виборів, раніше був головою "Партії зелених" в Австрії. Однак зараз він балотувався як незалежний кандидат.

Вибори пройшли дуже напружено, оскільки між Ван дер Белленом і лідер націоналістичної "Партії свободи" Норбертом Хофером зберігався дуже невеликий розрив. При цьому лідирував тривалий час саме голова австрійських націоналістів.

72-річний новообраний президент Австрії Ван ден Беллен під час своєї кампанії закликав Європу до єдності у вирішенні міграційної кризи. В цей же час, його опонент постійно використовував націоналістичні гасла і намагався зіграти на втомі громадян Австрії від притоку біженців.

Раніше повідомлялося про попередні результати виборів в Австрії. Згідно з ними правий кандидат Норберт Гофер набирав більше голосів ніж Беллен. Також відомо, що новий президент Австрії вступить у повноваження 8 липня.