На Трампа підписаний кожен п'ятий американець, який має аккаунт у Twitter

16 липня 04:34

І все одно це менше, ніж фоловерів у екс-президента США Барака Обами: на нього підписані 26% жителів США.

 

Любов президента США Дональда Трампа до Twitter відома всьому світу. Все, що він пише, відразу коментується і обговорюється на всіх рівнях. На нього підписані 20% жителів країни, що мають акаунт у цій соцмережі.

Згідно з опитуванням, яке провела компанія серед передплатників Трампа, трохи більше половини з них (54%) схвалюють політичний курс американського лідера.

Між тим Трамп - не найпопулярніший серед американців президент США в Twitter. Так, наприклад, на екс-президента Барака Обаму підписані 26% дорослих американців, що мають акаунт у цій соцмережі.

Дані показують, що республіканці активніше підписуються на Трампа, ніж прихильники Демократичної партії. Так, кожен третій американець (31%), що розділяє підхід Республіканської партії, "фолловить" Трампа. З присутніх у Twitter прихильників демократів на президента підписані лише 13%.

Дослідження проводилося на основі даних понад 2,3 тис. американських користувачів соцмережі Twitter старше 18 років, які погодилися надати доступ до своїх акаунтів і списки підписок.

В останні дні Трамп "відзначився" додатковим сексистско-расистським скандалом, який ще більше привернув до його твітів увагу.

Нагадаємо, 14 липня Трамп опублікував серію твітів, у яких заявив, що деякі представниці прогресивних демократів повинні покинути США і повернутися у "розбиті і заражені злочинністю місця, звідки вони приїхали", оскільки не їм навчати "могутню націю" американців державного управління.

Трампа звинувачують у расизмі, оскільки до числа лідерів так званого прогресивного крила Демократичної партії належать нещодавно обрані до Конгресу представниці етнічних, расових або релігійних меншин, зокрема Александрія Окасіо-Кортез, Рашида Тлаїб та Ільхан Омар. При цьому Трамп у своїх твітах не назвав конкретних імен. Окасіо-Кортез, як і її батько, народилася у Нью-Йорку, її мати родом з Пуерто-Ріко (асоційована з США держава). Ільхан Омар народилася в Сомалі. Рашида Тлаїб народилася у штаті Мічіган у сім'ї палестинських емігрантів.