На тлі політичної кризи в Каталонії зросла кількість емоційних розладів

13 листопада 02:55

В аптеках зросли продажі заспокійливих препаратів і впали продажі презервативів.

 

Політичнf криза в Каталонії супроводжується зростанням емоційних і психологічних розладів у місцевих жителів, а також падінням обсягів продажів презервативів і зростанням попиту на заспокійливі препарати. Такі спостереження зафіксували психологи з Таррагони – другого за величиною міста Каталонії, повідомляє місцеве видання Diari de Tarragona.

Протягом останніх місяців зросла кількість пацієнтів, які звернулися до психологів зі скаргами на емоційні розлади, спалахи гніву, почуття страху і безпорадності.

"Можливо, процеси навколо незалежності не є головною причиною цього, однак вони зачіпають багато сфер, які і призводять до зростання візитів до психолога" – розповіла журналістам президент колегії психологів Таррагони Жауме Дескаррега.

Зокрема, політичні розбіжності згубно позначаються на стосунках у сім'ї, між друзями і членами трудових колективів.

Власники барів також скаржаться на погіршення атмосфери в закладах, у зв'язку з перемиканням основної уваги відвідувачів з футболу на обговорення ідеї незалежності автономії.

Щоб уникнути конфліктів між відвідувачами, власники вводять заборону на розмови про політику.

У багатьох аптеках Таррагони зафіксовано зростання попиту на снодійні та заспокійливі препарати. У той же час, знизилися продажі презервативів.

Детальніше про ситуацію з "незалежністю" Каталонії та її наслідки для Іспанії читайте в матеріалі Олексія Куропятника "Анатомія каталонської кризи" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".