На місці аварії А321 в Єгипті знайшли нові фрагменти літака

02 листопада 13:12

Понад 100 рятувальників досліджують територію авіакатастрофи площею більше 20 квадратних кілометрів.

 

На місці аварії російського авіалайнера Airbus A321 на Синайському півострові виявили нові уламки і фрагменти лайнера, а також особисті речі загиблих.

"Рятувальники МНС Росії, приступили до активної фази пошуковій операції на місці катастрофи літака, виявили понад 20 фрагментів особистих речей загиблих, 12 уламків і частин лайнера", - повідомив директор Департаменту пожежно-рятувальних сил МНС Росії Олександр Агафонов.

На поточний момент більше 100 рятувальників досліджують територію авіакатастрофи площею більше 20 квадратних кілометрів. Крім того, для пошуку задіяні понад 500 військовослужбовців єгипетської армії.

"Виставлені 120 блок-постів, військові несуть охорону по периметру бази МНС та на під'їзді до неї. Забезпечується логістична підтримка базового табору МНС Росії", - сказав бригадний генерал збройних сил Єгипту Махфуз аль Боюми.

Читайте також: Торпедоносці. Хроніка скандального відкликання закону про держслужбу

В суботу 31 жовтня російський літак Аirbus-321 зазнав аварії над Синайським півостровом. На його борту було 224 осіб, у тому числі чотири українця, всі загинули. Судно зруйновано повністю - вона розвалилася на дві частини.

Airbus А-321 авіакомпанії "Когалимавіа", який виконував рейс з Шарм-Еш-Шейха в Петербург, зник з радарів через 23 хвилини після вильоту.

За даними Reuters, поки немає ніяких ознак, що він був збитий або підірваний, хоча "Ісламська держава" заявило про причетність до катастрофі російського літака в Єгипті. ЗМІ також повідомили, що російський літак A321 впав "на спину". Екіпаж лайнера не подавав сигнали лиха, не повідомляв про неполадки і не запитував аварійної посадки.