На месу папи римського в Арабських Еміратах прийшли 135 тисяч людей

05 лютого 12:39

Це перша літургія предстоятеля католицької церкви на Аравійському півострові.

 

Папа римський Франциск у вівторок провів месу на стадіоні в Абу-Дабі, повідомляє Associated Press. Ця меса стала першою літургійної службою папи Римського на Аравійському півострові. Меса відбулася на стадіоні Zayed Sports City.

Папа римський прибув на стадіон на своєму знаменитому транспортному засобі - так званому папамобілі, його вітали криками "Хай живе папа!" та "Ми любимо тебе!". Згідно з підрахунками, на месі були присутні 135 тисяч людей. З дев'яти мільйонів жителів Об'єднаних Арабських Еміратів католиками є близько мільйона - переважно, це працюючі в країні іноземці.

Богослужіння велося на італійській мові, на екранах транслювалися англійські і арабські субтитри. У промові він звернувся до віруючих, які перебувають далеко від будинку і відчувають невпевненість в майбутньому. Також він закликав до поміркованості.

"Господь не просив нас створювати грандіозні проекти або привертати до себе увагу широкими жестами. Він просив нас тільки про один твір, який може зробити кожен - про наше життя", - сказав Франциск.

Організатори меси заявили, що на неї повинні були прибути віруючі з 100 країн, на ній присутні і мусульмани.

У вівторок папа Римський покидає ОАЕ, де перебуває з неділі. Під час візиту він зустрівся з керівництвом країни, а також з різними релігійними діячами.

У серпні папа Франциск відвідав Ірландію для зустрічі з жертвами священиків-педофілів.