На G20 Трамп і Путін зуміли поспілкуватися наодинці - ЗМІ

30 сiчня 01:25

Зустріч та розмова двох президентів відбулися під час виходу з театру.

 

Президенти США і Росії Дональд Трамп і Володимир Путін на саміті G20 в Буенос-Айресі у листопаді 2018 року все-таки змогли поговорити - протягом приблизно 15 хвилин два лідери розмовляли між собою без свідків, повідомляє видання Financial Times з посиланням на власні джерела.

Президенти змогли поговорити на виході з будівлі театру; президент Трамп разом з дружиною Меланією та президент Путін з перекладачем розмовляли наодинці 15 хвилин і опинилися серед останніх гостей, які залишили театр.

Як повідомив виданню джерело, Путін і Трамп обговорили між собою питання зовнішньої політики, ситуацію у Керченській протоці і конфлікт в Сирії.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп повідомив, що скасував зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним на саміті G20 через події у Керченській протоці.

Директор регіонального філіалу НІСД у Дніпрі Олексій Їжак писав для DT.UA про те, що на саміті "Великої двадцятки" Путін змушений був визнати, що він не зміг переконати Трампа, федерального канцлера Німеччини Ангелу Меркель і главу Єлисейського палацу Еммануеля Макрона в тому, що саме Україна "спровокувала конфлікт в районі Керченської протоки".

Детальніше про українське питання на саміті "Великої двадцятки" в Аргентині читайте у статті Олексія Їжака "Скромна чарівливість партнерів по бізнесу" для тижневика "Дзеркало тижня. Україна".