На Британію обрушився черговий ураган, який приніс жертви

17 лютого 04:42

Швидкість вітру досягає 146 км/год.

 

Європу стрясають урагани. Вони принесли на континент дощі, повені, штормові вітри. Природні катаклізми забрали життя людей.

Слідом за попередніми ураганами, Британію накрив ураган "Денніс", через який загинуло дві людини. Також повідомляється, що влада в Уельсі і Шотландії попередила, що очікуються небезпечні повені, передає УНН з посиланням на DW.

"У Великій Британії другий день вирує буревій "Денніс", який приніс з собою сильні вітри та рясні опади. Британська метеорологічна служба у неділю, 16 лютого, видала понад 250 попереджень про небезпеку повеней у Англії, Шотландії та Уельсі", - пише видання.

За останні 24 години в уельському місті Тредегар випало понад 105 міліметрів опадів, а на населений пункт Абердарон обрушився вітер швидкістю 146 кілометрів на годину. В регіонах, що постраждали від повеней, для допомоги населенню було задіяно 75 військовослужбовців та 70 резервістів.

Напередодні, 15 лютого, на східному узбережжі країни в Північному морі були знайдені тіла двох чоловіків, які потонули під час буревію.

По всій країні через сильний вітер було скасовано сотні рейсів, рух потягів порушувався через повені. Внаслідок цього постраждали десятки тисяч пасажирів, які планували відправитися у подорожі під час зимових шкільних канікул.

Метеорологічна служба країни оголосила в окремих регіонах червоний рівень небезпеки.

На Британію обрушився потужний ураган "Кіара" (Ciara) з нищівним штормовим вітром і зливами. У країні в неділю було оголошено жовтий рівень небезпеки. Швидкість вітру досягала 144 км/годину, та й досі не у всіх регіонах зменшилася.

Синоптики пророкують небезпеку серйозних повеней у багатьох частинах Британії, повідомляє BBC.

Багато авіакомпаній, включаючи British Airways, скасували свої міжнародні і внутрішні рейси або значно скоротили їхнє число. Тимчасово припинено поромне сполучення на різних напрямках.

Компанія Network Rail, що відповідає за залізничне сполучення в Британії, випустила попередження про дотримання максимальної швидкості 50 миль/год (80 км/год), багато рейсів поїздів скасовано або ходять з запізненням через дерева, що впали на залізничне полотно.

У неділю в Лондоні були закриті для прогулянок всі королівські парки, включаючи Гайд-парк і Ріджентс-парк, через загрозу падіння старих дерев.