На автовокзалі в Манхеттені стався вибух

11 грудня 15:00

Відомостей про потерпілих поки немає, за непідтвердженими даними, вибухнула саморобна бомба.

 

В поліцію Нью-Йорка надійшли повідомлення про вибух на автобусному вокзалі на Манхеттені, передає BBC.

За попередніми даними, мова йде про станцію Порт-Аторіті. Ніяких офіційних відомостей про постраждалих і причини вибуху поки немає.

Як повідомила в своєму офіційному твіттері поліція Нью-Йорка, зараз правоохоронці перевіряють інформацію про вибух на перетині 42-ої вулиці і 8-го авеню на Манхеттені.

Гілки нью-йорскского метро A, C і E евакуюють. ABC News з посиланням на джерела в поліції стверджує, що вибухнула саморобна бомба, виготовлена з шматка труби.

Порт-Аторіті - найбільший в США автобусний термінал, що обслуговує понад 65 мільйонів чоловік в рік.

Раніше угрупування "Ісламська держава" оголосила Сайфулло Саіпова, який 31 жовтня здійснив теракт в Нью-Йорку, "солдатом Халіфату" і "одним з бійців ІГ". Сам Саіпов раніше заявляв про свою прихильність цьому угрупованню. Він сказав слідчим, що його надихнули перегляди відео бойовиків "Ісламського держави" і він почав планувати напад ще рік тому. Слідчі виявили в його телефоні тисячі пов'язаних з ІДІЛ агітаційних зображень і відеороликів, включаючи відеоролики, в яких було видно обезголовлених в'язнів угруповання.

Уродженцю Узбекистану пред'явили звинувачення в тероризмі і вбивстві.

У цілому Саіпову закидають вісім вбивств (за кількістю жертв атаки), 12 спроб вбивств (з числа потерпілих), сприяння і спробу сприяння терористичному угрупованню ІДІЛ, а також звинувачення в насильстві і пошкодженні транспортного засобу.

Детальніше про трагедію на Манхеттені читайте в матеріалі "Теракт у Нью-Йорку: головне".